Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för 50 sexsamtal: "Jag ringde fel nummer"

Minst 50 gånger ska en man ha ringt och flåsat i luren hos två kvinnor.

Nu har han åtalats för sexuellt ofredande.

Kvinnorna arbetar på ett företag i Stockholm, dit en man ringde flera gånger och sa att han vill ha telefonsex. Han har flåsat i luren och sagt saker som "jag är hård nu" och "kan du suga av mig".

Samtalen kom nattetid förra hösten, då jobbsamtalen kopplats vidare till kvinnornas mobiler. Någon natt ska en av kvinnorna ha fått tio samtal från mannen.

Telefonoperatören kunde spåra samtalen till en man i 50-årsåldern i Strömsunds kommun. Då kontaktades polisen som inledde en utredning om sexuellt ofredande.

Att säga till mannen att han kommer att polisanmälas har bara gjort det värre, säger kvinnorna i förhör. De har upplevt samtalen som mycket obehagliga.

En av kvinnorna berättar att hon har varit rädd att mannen ska söka upp henne i hemmet. Hennes sambo vittnar också om samtal då kvinnan har slagit på telefonens högtalarfunktion.

Nu har mannen åtalats och erkänner brottet. Han förklarar sig genom att han måste ha skrivit ner fel nummer från en "heta linjen"-annons.

Kvinnorna har sagt i kompletterande förhör att de alltid har förklarat vilket företag de representerar. Nu är de lättade över att telefonterrorn har upphört.