Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för att ha dunkat sambons huvud i väggen

En man i 22-årsåldern åtalas vid Östersunds tingsrätt för grov kvinnofridskränkning och en rad andra förbrytelser. Han ska bland annat ha misshandlat sin sambo vid flera tillfällen.

Enligt åklagaren har han slitit sin sambo i håret, sparkat, knuffat och dunkat hennes huvud i väggen och golvet på ett ställe i Åre tidigare i höstas. Han ska också ha släpat ut henne ur en bil och dunkat hennes huvud i en bildörr. Vid andra tillfällen ska han ha skallat henne, kastat ner henne på golvet och hållit för hennes mun. Han ska också ha hindrat henne att gå ut från lägenheten samt kallat henne för "äckliga jävla luder". Mannen förnekar brott.

Utöver grov kvinnofridskränkning åtalas han också för övergrepp i rättssak och misshandel sedan han ska ha kastat sten på en kvinna och hotat att döda henne om hon berättade för polisen. Han åtalas också för olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Läs ÖP:s granskning av våldet i de jämtländska hemmen

Se också:

Svartmäklare utnyttjar nyanlända i Östersund

Kvinna väcktes av okänd person i lägenheten