Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atelyeah släpper musikvideo

Den jämtländska rockartisten Atelyeah har gjort en video till låten "Blåsvarta märken".

Videon är inspelad "på platser som för tankarna till Jämtland", enligt ett pressmeddelande.

– Min tanke är att det speglar låtens tyngd att befinna sig i en miljö som sett likadan ut i flera hundra år. Det vill säga i skogen, säger Atelyeah i meddelandet.

Handlingen beskrivs av artisten själv som att "Atelyeah får ett telefonsamtal och måste agera på uppstuds. Trots att han befinner sig mitt ute i skogen".

Videon är filmad av Tora och Milja Morseth Edvinsson.

Sista april spelar Atelyeah på endagsfestivalen ”Rundgång, fågelsång” i Östersund tillsammans med bland andra Skator, Alonzo Fas 3 och Organismen.

– Jag tror att många som inte hört mig tidigare kommer att omvärdera vad som är bra och dåligt här i världen, när väl de fått lyssna till vad jag har att komma med, säger Atelyeah i pressmeddelandet.

Atelyeah – eller Atelyeah! som han själv stavar det – är ett alias för Atle Morseth Edvinsson, som även är medarbetare på Länstidningen.

Här finns mer info om och musik med honom.