Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återkommande problem med stadsnätet

2008 anslöt sig Danne Nilsson i Hovermo till Jämtkrafts Stadsnät.
Varje gång det blir strömavbrott tar det runt en vecka innan han får internet tillbaka.
– Det är samma problem var eviga gång. Det är riktigt dåligt, säger han.

Annons

Danne Nilsson i Hovermo valde att installera Jämtkrafts stadsnät för att få en trygg och snabb internetanslutning. Nätet fungerar bra – så länge det inte blir strömavbrott.

– Det behövs bara ett kort avbrott så blir jag utan internet i en vecka. Vad jag förstår så saknas det en batteribackup, vilket gör att noderna måste startas om manuellt, säger han.

Enligt Danne Nilsson så skulle det inte behöva ta så lång tid att få tillbaka nätet efter ett strömavbrott.

– Jag får aldrig några besked av Jämtkraft. Det finns ingen att prata med där, jag blir bara hänvisad till deras leverantörer. Det är nonchalant. Och det är ju samma problem varje gång, de skulle bara kunna tala om för mig var min anslutning sitter så kan jag åka själv och starta om, säger han.

När Stadsnätet installerades 2008 valde Danne Nilsson att även koppla in tv via det. Men det sa han upp ganska omgående.

– Det fungerade inte alls, utan hackade bara hela tiden. Jag pratade med bekanta söderut som också har fibernät och hos dem fungerar både tv och internet utan problem.

Trots att han är kritisk till hur det fungerar och själv funderar på att byta till mobilt internet, så gissar han att det finns andra som drabbas hårdare av problemen.

– Hur fungerar det för äldre som har digitala trygghetslarm? Eller för företagare som är i stort behov av internet? Det kan ju vara förödande, säger Danne Nilsson.

Fotnot: Noder är de stationer i varje område där kablar, utrustning och annat är sammankopplat.