Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återremiss för motion om högstadiet

Motionen om alternativa studiemetoder för att rädda högstadiet i Ytterhogdal blev återremitterad av kommunfullmäktige trots förslag om avslag från kommunstyrelsen.

Annons

Anders Häggkvist (C) sa att han var beredd att bära hundhuvudet och yrkade fortsatt på avslag då han ansåg att motionen var begränsad inom för snäva ramar.

– Jag ser hellre att vi gör en rejäl utredning vilket har föreslagits i ett av de medborgarförslag som lämnats, förklarade Häggkvist som ändå fick se sitt yrkande endast få gehör från några få kollegor inom majoritetspartierna.

– Vi har ju tidigare i dag, i kommunstyrelsen, beslutat att gå in med insatsen som krävs om Ytterhogdal blir en av de skolor som får vara med i projektet som startats av Hela Sverige ska leva, förklarade Häggkvist som även han var för att se vilka möjligheter som finns för att rädda högstadiet.