Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återträff för deltagarna i TV-serie

I realityserien "Mot alla odds" vandrade deltagarna tvärs över Nicaragua. I helgen var det återträff i Orrviken.

Annons

Under 28 intensiva dagar, fyllda av äventyr och strapatser, tog sig deltagarna i SVT:s realityserie "Mot alla odds" genom djungeln i Nicaragua.

Programmet, som spelades in hösten 2012, hade premiär för ett år sedan och den svenska tv-publiken har kunnat följa deltagarna på deras färd från atlantkusten, över bergskedjan Kordiljärerna och ända till stilla havet.

Samtliga deltagare har någon form av funktionsnedsättning vilket gjorde att man var tvungna att förlita sig på varandra. Något som svetsade samman teamet och skapade en viss separationsångest när inspelningen väl tagit slut. Sonia Elvstål från Orrviken var en av expeditionsdeltagarna och ville råda bot på saknaden.

Med hjälp av bybor och skoterklubben ordnade hon en hel helg fylld av aktiviteter och bjöd in gänget från TV-serien till Jämtland.

– Det är som om familjen samlas igen och det har varit jätteroligt.

Den späckade helgen med kälkåkning i Persåsen och besök på både struts- och älgfarmen fick dock planeras om en aning.

– Vi hade lite otur. Från början hade vi tänkt åka skoter till Kulltjärn och äta kolbullar. Men på grund av rådande snöförhållanden var vi tvungna att ragga ihop fyrhjulingar i stället, sa Sonia Elvstål.

Ett äventyr av den kalibern som deltagarna i "Mot alla odds" tog sig igenom sätter sina spår och återträffen kändes bitvis som en debriefing.

– Det blev lite av ett antiklimax efter programmet så det är roligt att träffa alla igen, berättade Nina Lundberg som pluggar idrottsvetenskap på mitthögskolan i Östersund.

– Vi pratar mycket gamla minnen, inflikade Rickard Forshäll som kommit upp från Stockholm.

– Resan var en otrolig upplevelse och jag skulle slanta upp hur mycket som helst för att få göra om den. Nu måste vi Stockholmare helt klart bjuda igen.