Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvinningsstation stänger ned – på grund av nedskräpning

Återvinningsstationen i Kallsedet i Åre kommer att stängas den 4 december med anledning av omfattande nedskräpning på platsen. Det finns i dagsläget ingen ersättningsplats att tillgå, istället hänvisas alla återvinnare till någon av de andra stationerna i Åre.

– Vi har försökt komma tillrätta med sopdumpningen och förstörelsen på återvinningsstationen, men våra åtgärder har inte gett önskat resultat och behöver därför ta bort stationen, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) i ett pressmeddelande.

Återvinningsstationen i Kallsedet är endast till för hushållens förpackningar och tidningar med det har under en längre tid dumpats fiskavfall, byggavfall och elapparater på stationen.

–Det är alltid olyckligt när en återvinningsstation stängs med hänsyn till att tillgängligheten då försämras för alla engagerade återvinnare. Vi beklagar att invånarna i detta område nu får längre till återvinningen och jag hoppas tills vidare att alla återvinnare har möjlighet att använda någon av de andra stationerna i Åre, säger Mia Steinbach i pressmeddelandet.

Återvinningsstationen i Kallsedet kommer att stängas ned den 4 december. Den närmaste återvinningsstationen ligger i Kall.

Läs mer:

Återvinningsstation i Östersund stängs med omedelbar verkan

Känd artist rasar över dålig sopsortering i Åre

Åre kommun bäst i länet på att panta