Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Athos Amok och Rubus övertygade

Snöigt, skitigt och allmänt tuffa förhållanden rådde vid Östersunds lunchtrav på tisdagen. V4:an blev enkel. Två riktigt fina prestationer avslutade, där både Athos Amok och Rubus svarade upp mot högt ställda förväntningar.

SMHI:s klass 2 varning om kraftigt snöfall i Mellannorrland fick många att dra sig ur i förtid. Att åka omkring på såphala vägar med hästtransport är ibland inte att leka med. Sexton strukna hästar föregick därför tävlingarna.

Sportsligt bjöds vi ändå på ett par fina prestationer. Athos Amok gjorde ett alldeles utmärkt lopp vid förra besöket i Östersund. Tvåa på 15,2, även den gången på tungt underlag, var en prestation med mersmak.

Nu avvaktade Henrik Svensson länge en bit bak i fältet. Lät konkurrenterna köra fort i början, där spetshästarna avverkade första halvvarvet efter 1.13,6: En alltför optimistisk öppning på lervällingen.

När Athos Amok fick marschorder 600 kvar bet det därför bra och ännu bättre genom sista kurvan när konkurrenterna hade tomt i tanken. Över upploppet säkerställde Henrik Svensson bara segern på bästa sätt.

V4-spelet avslutades sedan med ytterligare en triumf för Bergsåker. Nu med amatören Malin Bylund, vars Rubus tog andra raka. Ekipaget hade inget motstånd sista biten och fastställde därmed V4-utdelningen till måttliga 185 kronor för fyra rätt.

Redan klare championkusken Ulf Ohlsson har inte gett upp hoppet om att även bli årets segerrikaste körsven i landet. Björn Goop är värste konkurrenten och duon möttes så sent som i måndags kväll på Mantorp i Östergötland. Då blev det 4-1 i segrar till Goop, som verkar gå mot segern, då var ställningen 290-282 till Goops fördel.

Men segerjakten fortsätter. Och Ulf Ohlsson gjorde en mastodontresa från Mantorp vid 22.30-tiden, för att ett halvt dygn senare sitta upp igen i Östersund.

Kuskandet landet runt är dock inte alltid en glamorös tillvaro. För Ulf Ohlsson fick trava runt i skiten lopp efter lopp innan han äntligen i det sjunde lyckades spurta till sig årsseger 283 med Ima Regina.

– Men jag har gett upp kampen om den allsvenska titeln mot Björn Goop. Han har för bra hästar och leder med för många pinnar. Nu vill jag bara fara hem och få tvätta mig ordentligt, summerade Bergsåkerstränaren efter segerloppet, halvt igenmurad i både ansikte och ögon.