Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att blunda för verkligheten

I sin krönika 17 augusti går Ida Nilsing till hårt angrepp mot vår senaste valkampanj och kallar den bland annat för ”skitig”.

Att ärligt upplysa väljare om hur det faktiskt ligger till, d.v.s. att de rödgröna enbart existerar när media klumpar ihop de efter opinionsmätningar och att de är djupt oeniga kring centrala sakfrågor, är inget annat än sanningen. Hur det blir med, energipolitiken, försvarspolitiken, valfriheten inom vård och skola, RUT och ROT samt ökade inkomstskatter med de rödgröna vid rodret kan ingen veta.

Enligt riksdagens utredningstjänst blir kostnadsökningarna för företagare i Jämtlands län 196 miljoner kronor ifall ungdomsarbetsgivaravgiften skulle fördubblas som oppositionen föreslår. Denna summa motsvarar kostnaden för hela 634 ungas heltidstjänster. Vi efterlyser härmed logiken, på vilket sätt hjälper vi politiker våra unga till sitt första jobb genom att göra det dubbelt så dyrt att anställa de?

Glenn Söderberg som driver Ullådalsstugan i Åre är en av många hårt kämpande företagare vars verksamhet har knappa marginaler. För honom skulle det innebära en kostnadshöjning på 200 000 kronor i höjd arbetsgivaravgift. Lägger man även till höjningen av restaurangmomsen innebär det ytterligare kostnader på 700 000 kronor.

Om vi straffbeskattar småföretagare försvinner jobb samtidigt som företagsklimatet och konkurrenskraften försämras. Att hävda något annat vittnar antingen om att man blundar för verkligheten eller en total avsaknad av förståelse för livet som företagare.

Saila Quicklund (M)

riksdagsledamot

Anna Kinberg Batra (M)

riksdagsledamot och gruppledare

Svar direkt:

Hej och tack för standardsvar 1 A.

Jag har sedan tidigare förstått att vad man än kritiserar er för, så blir svaret halverad krogmoms, sänkta arbetsgivaravgifter, rut och rot.

Det var ändå innovativt svarat på min text vars syfte var att beklaga att M hänger sig åt vild katastrofretorik och så kallad negative campaigning!

Ida Nilsing

krönikör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel