Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att cykelpendla vintertid, en omöjlighet i Östersund?

Vi är ett antal personer som cykelpendlar mellan Brunflo och Östersund. Det går bra under sommarhalvåret, men direkt snön kommer blir det problem. Detta beror främst på:

Annons

1. Mellan Brunflo och Östersund är det en sträcka längs E 14 som inte har cykelväg.

2. Vägrenen på ovannämnda sträcka skottas/skrapas sällan. Åker man framförallt tidigt på morgonen är man då tvungen att cykla ute i vägen. Denna väg är dessutom tungt trafikerad.

3. Mellan Grytan och Optand är det en bra cykelväg, men den är inte heller skottad tidigt på morgonen. Då får man cykla på vägen i alla fall.

4. Mellan Optand och Ope skola är det ingen cykelväg, så då får man cykla på bilvägen igen. Den vägrenen är inte heller skottad.

5. Mellan Ope skola och Östersunds centrum är det cykelväg, men då gäller samma som tidigare; den är sällan skottad tidigt på morgonen.

Det hade varit bra om förutsättningarna för att kunna cykla ibland, i stället för att ta bilen, hade varit bättre. Då hade man i alla fall haft möjlighet att bidra till miljön, för visst är det så att det är en miljöstad vi bor i?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel