Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att fotografera - ett brott?

Ja, det tycker de amerikanska poliserna i det här klippet. Fotografen Carlos Miller, som står bakom bloggen "Photography is Not a Crime", blev avstängd från tunnelbanan i Miami på livstid efter att ha tagit bilder utanför stationen.

Annons

Carlos Miller, fotograf och journalist, startade bloggen "Photography is Not a Crime" efter att ha blivit åtalad för att ha fotograferat poliser i Miami. Efter den första incidenten med amerikansk polis 2007 har han regelbundet uppdaterat sin blogg med nya arresteringar och konfrontationer med polis och säkerhetsvakter.

För några dagar sedan hände det igen. Carlos Miller skulle i sällskap av en vän undersöka hur och om de blev stoppade då de fotograferade ombord på tunnelbanetågen. Men de kom inte längre än till parkeringsplatsen.

Tvärtemot vad väktarna påstår i videon nedan så är det inte olagligt att fotografera i området, så länge bilderna inte är av kommersiell karaktär. Trots detta så blir de båda männen, efter flera timmars diskussioner med ett antal vakter och poliser, avstängda från tunnelbanan på livstid. Se deras video här nedan.
/Sara Gustavsson

Kamera & Bild
Annons