Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att kompromissa hör politiken till

Replik på "Nej, jag vill inte bli pamp", Åsikter 6 september.

Jag tycker det är tråkigt att du Bosse Svensson så kategoriskt håller fast vid en block- och konfrontationspolitik. Jag tror inte att det är rätt modell för att nå de politiska resultat som bäst gagnar kommun- och länsinnevånarna.

Det tenderar i stället att bli en sandlåda där det viktigaste blir att kasta skit på varandra. Vi behöver ta ett större ansvar än så.

Det kanske var lite förhastat av dig att hoppa av från politiken för två år sedan. Även du kanske hade fått en annan syn på hur det är att samarbeta i majoritet där konkreta beslut måste fattas. Att kompromissa hör politiken till.

Du undviker att svara på min fråga om du tar avstånd från det idéprogram för C som du var delaktig i att skriva fram.

Annie Lööf tvingades av den interna kritiken inom Centerleden i hela Sverige att backa och snabbt återgå till en mer traditionell centerpolitik. Alla undviker nu att knysta om programmet och det är också borttaget från centerns hemsida.

Mot den bakgrunden undrar jag om du, Bosse, fortfarande delar Stureplanscenterns nyliberala värderingar utan klar landsbygdsprofil och helt utan socialt protokoll? Har du tänkt om eller ser du fortfarande det programmet som framtidens centerpolitik? Tacksam för svar.

Bosse raljerar lite i slutet av sitt svar när det gäller vilken jag ska kryssa i valet. Givetvis är du inte dummare än att du förstår att jag håller mig till Socialdemokraternas vallistor.

Men jag kan ju säga så här, att vore jag centerpartist skulle jag kryssa Carina Asplund.

Roland Sundström (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel