Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta frågor om hur det blir med skolmaten

/

Annons

Med anledning av förslaget att kommunen tänker lägga ned de lokala köken inom förskolorna på Frösön, och leverera maten från Vallaskolan, så har vi några frågor.

Vad blir det för konsekvenser? Vi vill se en detaljerad konsekvensbeskrivning.

Vi vill se en detaljerad kalkyl. Blir det verkligen en besparing?

Blir det högre belastning på förskolepersonalen?

Vid lunch, är det personalen från barngruppen som ska ta emot, servera och diska?

Vid frukost- och mellanmål, är det personalen från barngruppen som ska tillaga, servera och diska?

Hur tänker ni kring att slänga bort den kunskap som befintlig kökspersonal har?

Hur säkerställer ni maten till barn med speciella behov. Till exempel allergier. Vem ansvarar för det?

Vilket miljötänk har ni, det borde bli ökade transporter och utsläpp när maten ska transporteras på daglig basis?

Mer läsning

Annons