Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avdelning på Östgärde blev bageri för en dag

En dag i mitten av november förvandlades avdelningen Brunkulla på Östgärde servicehus i Rätan till bageri.

Det var representanter från personalen i husrådet, som finns på Östgärde, som tog initiativet till en bakdag.

För många år sedan inköptes en bakhäll för att baka tunnbröd på, den har legat undangömd länge. Men nu dammades den av och det bakades tunnbröd så det stod härliga till, både vanligt, glutenfritt, och laktosfritt, inför anhörigträffen som hålls 26 november och den annalkande julen.

Direkt klockan 7 satte personalen i gång och det dröjde inte många minuter förrän den första besökaren av de boende i huset kom och hon stannade hela dagen och njöt av doften och delade även med sig av flera goda råd.

Vartefter klockan gick och doften spred sig i huset så fylldes bageriet med allt fler besökare och de delade med sig av gamla minnen till personalen och det visade sig också att en av de boende var en riktigt äkta ”tunnbrödsbackstra” och hon gräddade och borstade kakorna med gammal van hand, men vågade dock inte kasta upp kakorna i luften som hon gjort förr då hon skulle vända dem.

Klockan 11 var det dags för provsmakning av tunnbrödet och det blev godkänt med smör och ”myssmar” på kakorna.

Det bakades också lussekatter och småkakor, däribland struvor och rullrån.