Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även Galaxy Nexus får Flash-stöd

Adobe ska inte fortsätta utvecklingen av Flash för mobiler, men en sista version kommer att släppas för Galay Nexus och andra enheter med Android 4.

Annons
Adobe ska inte fortsätta utvecklingen av Flash för mobiler, men en sista version kommer att släppas för Galay Nexus och andra enheter med Android 4.0.

Adobe meddelade nyligen att utveckligen av Flash för mobiler skulle avbrytas och att man enbart skulle satsa på HTML5 och den egna Air-plattformen. De som redan hunnit skaffa en Galaxy Nexus har också kunnat konstatera att Adobes Flash Player-app inte finns tillgängligt i Market, som den gör för inte fullt så nya Android-telefoner.

Anledningen är att Adobe ännu inte har släppt någon version av Flash för Android 4.0, även kallad Ice Cream Sandwich eller ICS. Det är den version som finns i Galaxy Nexus och som Android-tillverkarna på kortare eller längre sikt kommer att gå över till genom nya produkter och uppdateringar av äldre modeller.

- Adobe kommer att släppa ytterligare en version av Flash Player för mobila webbläsare, som kommer att ha stöd för Android 4.0, säger en talesperson för Adobe i ett uttalande till webbplatsen Pocket-lint.

Enligt talespersonen beräknas den nya versionen av appen vara klar innan årsskiftet och därefter ska man enbart släppa kritiska buggfixar och säkerhetsuppdateringar.
 


/Henrik Thoresson

mobil.se