Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även riksdagen följer ÖP:s Heta Lista!

ÖP:s trendbarometer Heta Listan är så glödhet att den orsakar pressmeddelanden från Sveriges Riksdag.

Listan publiceras varje vecka och rankar vilka länsbor som för tillfället befinner sig allra mest i händelsernas centrum.

I torsdagens ÖP toppades veckans Heta Lista av riksdagsledamoten Saila Quicklund (M).

Anledningen är att hon som en av Alliansens ledamöter i riksdagens kulturutskott stod bakom ett hårt kritiserat förslag om att närmast utradera de statliga anslagen till kulturtidskrifter - från 19 till 4 miljoner årligen.

Listan citerade även Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman, som tidigare i veckan karakteriserat förslaget som "arrogans" och "ren vandalism, bedriven av politiker som är både okunniga och odugliga på kulturområdet".

Samma dag - i torsdags - bytte dock Alliansens företrädare uppfattning och utskottets ordförande Per Bill (M) drog tillbaka förslaget under pågående debatt i riksdagens kammare.

Och på fredagen fick Heta Listan ett pressmeddelande från riksdagen och närmare bestämt Saila Quicklunds politiske sekreterare Thomas Böhlmark med rubriken "angående Heta listan 18/12".

Han noterar där att Quicklund placerats som etta på Heta Listan i ÖP, men att förslaget som orsakat detta därefter dragits tillbaka:

"Det är glädjande att vi har kunnat finna en lösning på det problem som har uppstått. Lösningen kommer säkert även att glädja DN då dessa uttryckt att förslaget var arrogant och okunnigt".

Heta Listan gläds för sin del åt att man även i rikets politiska centrum så noga följer ÖP:s rankningar.

Nu tar dock listans urvalskommitté julledigt och återkommer med nya krafter och heta noteringar i början av 2015.

Här kan du läsa listan som fick ett eget pressmeddelande från Sveriges Riksdag.