Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgå, Wanja Lundby Wedin

Annons

Nu har LO återigen hamnat i blickpunkten. Denna gång på ett föga smickrande sätt. Problematiken är nästan exakt lika som när Stig Malm 1993 tvingades avgå efter att ha skrivit på bonus för en direktör på BPA.

Det är sorgligt i nuvarande politiska läge då borgarna är på frammarsch. Det här ger dem tyvärr extrapoäng och man passar dessutom på att förbjuda statliga chefer att ta ut bonus vilket naturligt borde vara socialdemokratins sak att föreslå med tanke på det kommande valet. Det är lindrigt sagt en skandal att inte Vanja sköter sitt ordförandejobb och styrelsemedverkan i AMF mer seriöst utan påstår sig vara “lurad”.

Hela LO:s styrelse måste prickas efter denna katastrofala fadäs. Man måste också fråga sig om en enda människa kan ha så många styrelseuppdrag som Vanja har, mer än 20. Har vi samma girigbukar i LO:s styrelse som i det privata näringslivet? Det skulle vara intressant att få veta vilka inkomster LO-topparna har.