Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avled efter­ kollision med lastbil

En man omkom i en olycka på riksväg 87 i går.
Mannen uppmärksammade inte en lastbil som skulle göra en vänstersväng och körde in i lastbilen bakifrån.

Olyckan inträffade vid 10-tiden på torsdagsmorgonen på en raksträcka vid Mörtån, cirka fem kilometer öster om Stugun.

Lastbilsföraren hade saktat in och gett tecken för att göra en vänstersväng. Föraren i personbilen hann inte bromsa utan körde med full fart in i lastbilens bakparti.

– Det var vinterväglag på olycksplatsen, men inte extremt halt, säger insatsledaren Jörgen Eriksson.

Däremot var sikten dålig på grund av snörök och det kan ha varit orsaken till att bilföraren aldrig hann uppfatta lastbilen.

Bilen totalförstördes och föraren, hemmahörande i Västernorrland, tros ha omkommit omedelbart.

Vägen var avstängd under räddningsarbetet. Vid 12-tiden släpptes trafiken fram igen.

Riksväg 87 mellan Bispgården och Lillänge är en teststräcka som Vägverket saltar den här vintern. På olycksplatsen var det dock inte saltat.

– Nej, det snöade under natten och då saltar vi inte eftersom det blir sörjigt. Det hade plogats under natten och morgonen och det var vinterväglag, säger Vägverkets driftchef Karin Netterman.

Vad tror du orsakade olyckan?

– Jag spekulerar aldrig när det händer en olycka. Nu tillsätts en utredning där bland annat polisen och Vägverket finns med. Men vad som än ligger bakom så känns det hemskt när det händer en sådan här olycka. Det är så många som drabbas.