Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avlidna

Zeth Blomstrand

Zeth Blomstrand, Östersund, har avlidit i en ålder av 84 år.

Han var född i Muskö församling, Stockholm där han växte upp.

1955 träffade han sin blivande fru, Nanja Mikaelsson som arbetade i Upplands Väsby. Hon var bördig från Rissna och när hennes vikariat tog slut flyttade hon tillbaka till Jämtland och Zeth följde med. Sedan dess har han varit Jämtland trogen.

Han fick en tjänst som vaktmästare vid Östersunds sjukhus och några år före pensioneringen blev han förste vaktmästare vid Solliden.

Zeth var facklig företrädare inom Kommunal i många år och han engagerade sig mycket i fackliga frågor.

Ett annat stort intresse där han blev en stor och välkänd profil i länet var idrotten. Zeth var domare och instruktör inom fotbollen och även bandydomare i många år. När han bodde i Stockholm spelade han själv fotboll i Hammarby. Han spelade också pingis i Korpen.

Makarnas gemensamma livsverk, fritidshuset i Rissna, var ett ställe där de trivdes att tillbringa sin lediga tid. De delade också intresset för resor och hittade sitt paradis i Lanzarote dit de åkte ett 20-tal gånger. De hann fira 50-årig bröllopsdag 2 februari 2008, innan Nanja avled i maj.

Zeth var en mycket social och utåtriktad person som lade ner stort engagemang i allt han företog sig och saknaden efter honom är mycket stor.

Han sörjs och saknas av barnen med familjer, två systrar med familjer samt övrig släkt och vänner.