Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avlidna

Artur Brolin

Annons

Artur Brolin, Korsta, Lit, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 73 år.

Han var född i Vålsjö, Järvsö, där han växte upp i en syskonskara av fem barn. Han lärde sig till bilmekaniker och kom till en början att bland annat jobba i en bilverkstad, men även som linjearbetare.

Han flyttade till Lit 1977 och blev sambo med Kjerstin Nilsson. Samma år fick han anställning vid Byggelit där han blev kvar fram till pensioneringen.

Arturs främsta fritidsintressen var jakt och fiske, där skyttet tog en stor del. Han tävlade i skeet på landslagsnivå. Han var händig av naturen och fixade det mesta som han satte händerna i. Under årens lopp renoverade han också husen som tillhörde jordbruksfastigheten.

Artur var medlem i Hälsinge gille och en gladlynt och social person som gärna tog fram sitt dragspel och förnöjde släkt- och vänkretsen med sin musik.

Han sörjs och saknas av livskamraten Kjerstin, Carina med sambo Tommy, barnbarnen Theres och Jon, Erik samt övrig släkt och vänner.