Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avlidna

John Ekman

John Ekman, Enarsvedjan och Hällebo, har avlidit i en ålder av 83 år.

Han var född i Bäcken, Offerdal, där han växte upp som näst äldst i en syskonskara av fyra barn. John fick tidigt börja hjälpa till på föräldrarnas jordbruk. Han gjorde rekryten på I 5 i Östersund och blev sedan delägare i svågerns firma Offerdals elektriska där han blev kvar i många år.

John träffade Gerda Eriksson från Enarsvedjan och de gifte sig 1953. Efter några år flyttade han till Enarsvedjan där makarna kom att driva ett jordbruk tillsammans. I början av 70-talet fick John anställning vid skifferbrottet i Finnsäter, först som sågare och sedan som verkstadsmekaniker fram till sin pensionering. Han var tekniskt lagd och en skicklig problemlösare.

John var mycket hemkär och tyckte om att jobba på gården – där fanns det alltid något att göra.

För tre år sedan blev han sjuk och har bott på Hällebo sedan dess.

John sörjs och saknas närmast av makan Gerda, sonen Gösta med sambo Lohla, sönerna Sven-Erik, Ronny, Lennart och Hans samt barnbarn och barnbarnsbarn.