Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avlidna

Maj-Britt Jonsson

Annons

Maj-Britt Jonsson, Långsele, avled den 10 maj vid 83 års ålder.

Hon föddes i Surahammar, Västmanland och började efter avslutad skolgång arbeta på Asea. Det var också i Surahammar hon mötte sin blivande make Sigge Jonsson från Långsele. Vid den tidpunkten arbetade han på Järnverket i Surahammar. 1945 gifte sig paret och flyttade norrut till hans hembygd. Två år senare föddes sonen Bernt och 1949 utökades familjen med sonen Ulf.

Maj-Britt arbetade på tvätteriet i Långsele och maken Sigge startade vid återkomsten till hemorten ett skomakeri i Långsele. 1963 lades rörelsen ner och familjen flyttade till Frösön. Sigge var anställd som hantverkare på Frösö sjukhus. Maj-Britt läste till vårdbiträde och även hon fick Frösö sjukhus som sin arbetsplats. Makarna bodde på Frösön och arbetade på sjukhuset fram till pensioneringen när de återvände till Långsele.

Familjens fritidsoas genom åren var sommarstugan som byggdes 1958 i Nyland, Långsele. Den blev makarnas sommarparadis och platsen där fritiden tillbringades.

På fritiden tyckte Maj-Britt om att lösa korsord och handarbeta. Under senare år sysslade hon mycket med japanskt broderi. För fem år sedan började hälsan svikta, men hon fick god hjälp med sysslorna i hushållet av hemtjänsten.

Maj-Britt blev änka år 2001 och som hennes närmaste står barnen Bernt och Ulf med familjer.

Mer läsning

Annons