Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avlidna

Sven Jönsson

Sven Jönsson, Myrviken, har avlidit i en ålder av 86 år.

Han var född i Åbbåsen där han växte upp i en syskonskara av fyra barn. Han var redan tidigt en idog arbetsmänniska och fick i mycket unga år börja arbeta på föräldrarnas jordbruk och han körde också timmer med häst i skogen. Så småningom övertog han gården och drev den fram till sin pensionering.

I slutet av 1940-talet träffade Sven sin blivande fru, Hanna Jonsson från Storsjö Kapell och de gifte sig 1955.

På gården fanns kor och hästar och Sven var en stor djurvän. Han körde trav i ungdomen och var med om att bygga upp Ovalla travbana och var en av grundarna till Ovikens travklubb. Han engagerade sig för bygden och idrotten och var även med och byggde upp Fröjdholmen. Som ung ägnade han sig åt friidrott och spelade fotboll. Intresset för friidrott och längdskidåkning har också följt honom genom åren, även om trav nog fanns på första plats.

Sven var en naturmänniska som tyckte om att tillbringa sin lediga tid i Galåbodarna där han plockade bär och jagade älg. På vägen dit blev det gärna kaffe och en våffla i Långbuan.

Sven var en social och mycket gladlynt och humoristiskt person som tyckte om att umgås med sina vänner. När han gick med i PRO var han med på PRO-danserna så länge orken fanns. Han berättade gärna för sin närmaste om hur det var förr i tiden och hade många minnen från kriget och dess umbäranden då han låg i Storlien och vaktade gränsen.

Men allra främst satte han de fem barnbarnen som var en guldkant på tillvaron. Han ägnade dem mycket tid och hade alltid omsorg om deras väl och ve.

1992 flyttade makarna till en servicelägenhet i Myrviken. 2005 blev Sven änkeman.

Sven sörjs närmast av dottern Britt-Marie med familj och sonen Sven-Gunnar med familj.