Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskaffa delade turer

Annons

Lockar det dig att ha arbetsdagar på elva timmar eller mer, där du tvingas dela upp din arbetsdag i två delar och ha tre timmar ledigt mitt på dagen? Som du inte får betalt för.

Dessa timmar kan du inte använda till annat än lunch och en sväng hem och det vill säga om du bor nära. Inte många av oss skulle acceptera sådana villkor men detta är den verklighet som våra anställda inom vård- och omsorgssektorn tvingas leva i.

Moderaterna i Östersund tycker att kommunen bör verka för att alla anställda ska ha sammanhängande arbetsdagar, att så kallade "delade turer" där man arbetar två arbetspass samma dag med några lediga timmar däremellan, ska upphöra.

Ingen anställd ska behöva arbeta på detta sätt. För att vara en attraktiv arbetsgivare bör kommunen se till att delade turer försvinner.

Vi har en stor utmaning närmaste åren vad det gäller rekrytering till vård och omsorgssektorn. Stora pensionsavgångar hotar att utarma äldreomsorgen.

Östersund ska vara en attraktiv kommun att arbeta i. Personalen är vår största tillgång. M arbetar för att avskaffa delade turer.

Lise Hjemgaard-Svensson (M)

vice ordförande vård- och omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel