Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avskaffa kungahuset

Nu har rojalisterna fått fnatt. Efter sju sorger och åtta bedrövelser ska ”äntligen” det bli bröllop mellan Victoria och Daniel. Beskedet har därmed räddat lösnummerförsäljningen hos våra damtidningar och två kvällsdrakar Aftonbladet och Expressen som nu gräver fram allehanda skvaller. Nu visar också socialdemokraterna sitt rätta ansikte och det var nästan pinsamt att se Mona Sahlins underdåniga gratulationer till det kommande brudparet. Om jag inte minns fel hade socialdemokratin republikkravet som en hörnpelare i sin tidigare ideologi.

men har nu tydligen helt anammat idén om monarki, ynkligt. Kungen har även den dåliga smaken att äska mer pengar till detta beramade bröllop. Jag tycker inte att mer skattepengar ska kastas bort på detta evenemang. Kungen ska väl i liket med alla andra ”vanliga” människor själv stå för fiolerna. Vi skattebetalare betalar redan hans apanage.