Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslappnat ÖIK vill avgöra direkt

ÖIK är rejält taggat inför morgondagens playoff match mot Teg i Östersund Arena.

– Allt fokus finns där. Och självklart vill vi avgöra redan i första matchen, säger tränaren Jörgen Själin.

Själin känner sig säker på att den nerviga och bleka öppningsperioden i onsdagens bortamatch är ett minne blott när laget får kliva ut på hemmarinken.

Åtta vinster på tio matcher i Östersund Arena är siffror som ger statistisk trumf på hand för Själin & Åkerbloms mannar.

– Vi vet att vi är svårslagna hemma. Det blir bättre koll på anspänningen, bättre energi och mer avslappnat och med mer glädje, säger Jörgen.

Efter onsdagens svidande nederlag var Tegs tränare Mattias Lund naturligtvis besviken, samtidigt som han andades optimism inför fortsättningen.

– Vi gick ifrån linjerna som vi pratat om. Men spelar vi som vi gjorde i den första perioden så ska vi kunna ta det. Det finns inte att vi ska förlora två raka, sa Lund i en kommentar i torsdagens Västerbottens-Kuriren.

– Det får naturligtvis stå för honom. Men vad ska han säga, kontrar Själin.

ÖIK kommer till match med två målvakter, sex backar och 14 forwards och Själin tror inte att det kommer att bli några större förändringar i lagbygget jämfört med onsdagens segermatch.

– Vi har lite olika alternativ att jobba med, men inget är spikat kvällen innan match. Vi får stämma av hur spelarna känner sig timmarna innan match för det har varit en lång och tuff säsong som kan innebära att det svänger från dag till dag.

Forwarden Kristoffer Rödin åkte på en smäll i onsdags och ska kollas upp innan han får klartecken för spel.

Hur viktigt är det att vinna morgondagens match?

– Vi fokuserar på att vinna varje match. Att det här är en playoff har egentligen ingen betydelse och det är inget vi diskuterat specifikt. Men visst skulle det vara lite extra plus om vi kunde avgöra redan i morgon eftersom det innebär en match mindre.

Vad har nyförvärven Erik Rosén och Jesper Hultmans inträde i laget betytt?

– Gruppen har tagit hand om dem på bästa sätt. Samtidigt är det aldrig några problem för så bra och seriösa spelare som dem att anpassa sig och hamna rätt i en ny omgivning.

2100 personer, lika med fullt hus, kom till gratisderbyt mot Brunflo i mitten av februari. Mot Teg är det entré som gäller och kanske lite svårare att locka samma stora flock hockeyfantaster.

Men Jörgen Själin hoppas på hyfsad snurr på vändkorsen.

– Det känns alltid lite extra när folk ställer upp och stöttar och spelarna växer definitivt. Det skulle vara riktigt häftigt om vi kunde tangera derbysiffran.