Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Efter protesterna – kvalserien till Hockeyallsvenskan blir kvar

Först skulle den tas bort – nu blir den kvar.
I ett avslöjande, som Sportbladet gjort, står det klart att kvalserien till Hockeyallsvenskan blir kvar.

Det var i slutet av februari som ett förslag om hur Hockeyettan skulle kunna förändras, där bland annat kvalserien till hockeyallsvenskan skrotas, presenterades för medlemsföreningarna. Men det nya förslaget möttes av ett stort motstånd.

– Det var ett förslag vi skissade på. Sedan släppte vi ut det för att se reaktionerna. Det blev ramaskri, så nu har vi ändrat och har ett nytt förslag som vi ska lämna till Olof Östblom på hockeyförbundet den 12 april. Det är en idé om hur vi i hockeyettan vill att det ska se ut de närmaste två åren fram till att Ola Lundberg har gjort sin utredning, säger Mats ”Horndal” Johansson som är sportansvarig i hockeyettans styrelse till Sportbladet.

Men i dag, onsdag, kan Sportbladet avslöja att kvalserien blir kvar. Däremot kommer hockeyettan föreslå direkt upp- och nedflyttning mellan hockeyettan och hockeyallsvenskan. Hockeyettans AB ordförande Ronnie Glysing ser gärna att hockeyettanfinalen finns kvar och kommer att föreslå det till Ola Lundberg, som fått i uppdrag av hockeyförbundet att utreda svensk hockey.

– Vi vill, om det finns en hockeyettanfinal, att segraren där går direkt upp i hockeyallsvenskan och byter plats med sista lag i hockeyallsvenskan som åker direkt ur, säger Glysing till Sportbladet och fortsätter:

– Hockeyallsvenskan tycker att det är ett utmärkt förslag under förutsättning att motsvarande sak gäller uppåt i SHL. Systemen måste hänga ihop. Om vi tar ett exempel som Timrå som vunnit allt det här året, men ändå ingenting, så borde de ha gått upp direkt och bytt plats med Karlskrona. Sedan får 13:e lag, Mora, spela kval i någon form. Det tycker vi i hockeyettan är rimligt. Rotation ger tillväxt, skapar intresse och ger syre.

Hade det förslaget tillämpats när Hockeyallsvenskan och Hockeyettans serier avslutas hade utgången blivit att Troja/Ljungby fått lämna serien omedelbart och Borlänge, som vann hockeyettanfinalen mot Huddinge, redan varit kvalificerat för hockeyallsvenskan.