Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avvaktande Könsförrädare tog sig mot slutet

3

Könsförrädare är från Luleå och består av Janinne Sandström Oja, Måns Lundstedt, Alina Björkén och Robin Bernhardsson. I september kom deras finfina debutalbum "Curse all law" som innehåller årets kanske bästa svenska låt, "Raging river".

Deras musik har rockens energi och popens melodier och de rör ihop något eget av riot grrrl, grunge och annat 1990-talskt.

Under spelningen på Studioscenen kommer "Raging river" som tredje låt. Då har bandet inte riktigt kommit i gång än, och det finns en avvaktande känsla, både från gruppen och publiken.

Jag har sett Könsförrädare live tidigare och vet att de är kapabla till mer fokuserad energi.

Dessutom hörs knappt Alina Björkéns mikrofon under nästan hela första låten, och att ljudmixa nivåerna rätt på hennes och Janinnes Sandström Ojas röster är svårt eftersom de båda vokalisterna turas om att sjunga huvudstämma.

På "Second coming" lånar Sandström Oja en keps från en i publiken och rör sig fritt, utan instrument. Där får konserten ny fart och efterföljande "Finger on the trigger" – som inte är någon av topparna på albumet – är explosiv.

Gruppen slutar på topp med en poppig och fantastisk cover av Patti Smith Groups "Ask the angels".