Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Azulay är nära ÖFK

Erbjudandet ligger och väntar.

Jonathan Azulay kan bli klar för Östersunds FK vilken dag som helst.

– Bollen är hos mig, säger 20-åringen.

Göteborgskillen Jonathan Azulay bekantar sig med Jämtland och ÖFK i veckan.

Klubben hoppas att 20-åringen ska spela i rött och svart i år.

– Jag har några alternativ, det handlar om olika klubbar i superettan. Men fotbollsmässigt så är det här det absolut bästa alternativet. Jag vet vilken attraktiv fotboll Östersund spelar, säger Jonathan Azulay, som just nu tillhör IFK Göteborg.

Han kom fram genom Blåvitts ungdomslag, har ett 20-tal ungdomslandskamper på meritlistan och var i fjol utlånad till Örgryte i superettan. Det blev bland annat ett mål på Jämtkraft Arena när Örgryte föll med 1–2.

Men det är tufft att konkurrera om speltid hemma i IFK.

– Jag är ju 20 är nu och utvecklas som mest nu. Jag kände i fjol att ett år i superettan med mycket spel var väldigt nyttigt.

Mycket talar för spel i ÖFK – men det finns en hake.

– Det vore en stor omställning att flytta hit. En stor skillnad socialt mot för att vara hemma i Göteborg. Men bollen är hos mig nu, så får vi se vad som händer, säger Jonathan Azulay.

Han har spelat både som försvarare och mittfältare tidigare i karriären. I ÖFK kan det bli tal om en mer skräddarsydd roll som defensivt ankare på mittfältet.

– Ja, det handlar om att vi vill hitta rätt balans i laget. Vi känner att det kan vara rätt position för Jonathan och hans styrkor, säger ÖFK:s manager Graham Potter, som hoppas på besked från Azulay inom kort.

ÖFK har matchledigt i helgen och genrepar i stället mot Dalkurd nästa helg.

Så nu blir det fysträning ute i snön i stället?

– Det vet man aldrig, säger Potter och skrattar.