Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Babe och Östersund Basket vann direkt

Nya USA-guarden Jessica Babe klev direkt in i vinnarcikeln när hennes Östersund startade årets division 1-säsong.
– Det var nervöst, sa Babe efter 56–54 mot Blackeberg.

Babe satte 18 poäng, tog 13 returer och hade även 4 assists och 4 steals. Hon ledde sitt lag med ett dynamiska och aktivt guardspel och hon skapade lägen både åt sig själv och sina medspelare.

– Ja, men vi har mycket att träna på, sa amerikanskan.

Coachen Dennis Cooper instämmer:

– Ja, men Jessica kom så sent som i torsdags och hittills har vi bara hunnit med att gå igenom grunderna för hur vi spelar. Klart är i alla fall att Jessica kommer att bli jättenyttig för oss, sa Cooper, som var kraftigt brandskattad på spelare.

Viktiga forwardsduon Frida Joelsson och Stina Dahlin var förkylda medan nya finska guarden Arla Koski satt på bänken med en förmodad meniskskada.

– Troligen är det en liten bit av menisken som kommit i kläm. Hon ska besöka läkare i veckan och då vet vi mer. Men om det är som jag tror kan hon nog snart vara tillbaka, menar Cooper.

Det gjorde att Östersund förutom Jessica Babe i princip nästan bara bestod av flick- eller juniorspelare. Därav blev det förståeligt nog också svajigt spel i perioder.

– Vi lade för mycket ansvar på Jessica och blev stillastående och passivt.

Varför vann ni då matchen?

– Vi gav aldrig upp. Vi förbättrade oss inställningsmässigt och blev mer aktiva efter bollen. Vi vann flera man-man-kamper.

Östersund var i underläge hela första halvlek, men vände till ledning 45–44 efter tre raka straffkast av guarden Olivia Björk. Sedan var ÖB i förarsätet matchen ut.

En spelare som klev fram i närkampsspelet var Cecilia Nordin. Hon har tidigare haft problem med just den biten, men nu var det en helt annan Nordin vi fick se.

– "Cissi" klev över trötthetströskeln och då "glömde" hon bort att hon var nervös, berömde Dennis Cooper.

Insidekollegan Alexandra Andreou spelade mer moget än tidigare och stannade på 11 poäng, lika många som rookien Emilia Axelsson.

Axelsson blev dessutom liten matchvinnare när hon sänkte en trea till 55–54 med 0.48 sekunder kvar. Det visade på ovanlig stor mental styrka från en 15-åring.

Totalt sett en väldigt rolig premiärmatch för nya Östersund Basket, dessutom med ganska mycket publik som visade sin hörbara tillfredsställelse i slutminuterna.