Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Babsan" designar Årets Julgran i Östersund

Årets Julgran utanför Östersunds rådhus kommer i år att designas av ett riktigt proffs, Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson, som är utbildad art director och flerfaldigt belönad med Guldmasken för sina kläder till olika teateruppsättningar.
(Hör Babsans tankar om granen i tv-inslaget)

– I Gävle där jag växte upp tänder man mest på bockar, men här ska jag jobba med stakar och grenar, ler skälmskt den välsminkade och rosablonderade primadonnan iförd vita långhandskar och diverse bling-bling.

Det är femte året som den kommunala granen designas av olika konstnärer, ett jobb som sedan fullföljs av Liselotte Frohm, på uppdrag av Lions Brunkullan.

– Exakt vad jagkommer att göra vill jag inte avslöja, men jag älskar att pynta granar och ställer gärna upp för välgörande ändamål, säger "Babsan", som också kommer att medverka vid julgransplundringen den 15 januari.

Själva granen invigs 27 november, men då är inte Wilhelmsson närvarande