Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bachirou hyllar ÖFK-fansens ramsa – och berättar om landslagsäventyret: "Helt galet"

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Hundratals ÖFK-supportrar är på plats i Spanien för kvällens heta Europa League-drabbning mot Athletic Bilbao.
Publikfavoriten Fouad Bachirou passar nu på att tacka för stödet – och hylla fansens sånger.
– Jag hade aldrig väntat mig att få sådan uppskattning från fansen, men det är otroligt kul. Jag är tacksam och älskar ramsan, säger han till DN Sport.

"Vi har Bachirou, Fouad Bachirou. Vi tror inte ni förstååår. Han är Graham Potters man, från Paris Saint-Germain. Vi har Fouad Bachirou!"

ÖFK:s supportrar har visat sin uppskattning för den populäre mittfältaren. Inte minst när laget kryssade 1–1 hemma mot Athletic Bilbao i senaste omgången av Europa League. I kväll drabbar lagen samman igen, den här gången på spansk mark.

En nyckelmatch i jakten på ett avancemang.

– Ingen hade ju väntat sig att vi skulle vara där vi är nu. Vi förväntade oss bara att vi skulle göra bra matcher, mot bra motstånd, visa den kvalitet det här laget har. Men de resultat som vi uppnått kunde man inte förvänta sig, säger Fouad Bachirou till DN Sport.

Den 27-årige succémannen är född i Frankrike och har spelat cirka 20 matcher med Paris Saint-Germains B-lag. Men i landslagssammanhang representerar han ögruppen Komorerna, där hans mamma kommer ifrån.

– Det är helt galet faktiskt. Det kan vara 4000 fans som möter upp på flygplatsen. Det är ett fattigt land, och de gläds verkligen när landslaget är samlat. Normalt tar färden mellan flygplatsen och hotellet 45 minuter. Men det är så mycket folk som kantar vägen, så då tar den resan närmare två och en halv timme, säger Bachirou till DN Sport.

MER LÄSNING

► För Plus-kunder: Brittiske experten om ÖFK:s framgångar: "Unikt för tillfället"

► För Plus-kunder: Kindbergs tidiga intryck av Potter: "Utnämnde honom till Skandinaviens bäste för fem år sedan"

► För Plus-kunder: Få kommentarer och analyser efter ÖFK:s match mot Athletic Bilbao – se sändningen här

► För Plus-kunder: Hundratals ÖFK-fans på plats i Spanien – följ uppladdningen inför matchen