Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bachirou om tuffa uppväxten: "Tvingades sova på gatan och vi hade ingen mat"

Fouad Bachirous mamma flyttade från Komorerna till Paris.
I början av Fouads liv hade de tuffa förutsättningar.
– Jag minns det inte själv men mamma har berättat att när jag var väldigt liten så var hon tvungen att sova på gatan med mig eftersom vi inte hade något annat, säger han till Kvällsposten.

Fouad Bachirou är på plats i USA med sitt nya lag Malmö FF för att förbereda sig inför den kommande säsongen efter att han sålts av ÖFK till de svenska mästarna för sju miljoner kronor under vintern

I en intervju med Kvällsposten berättar Bachirou, som värvades av ÖFK från skotska Greenock Morton under 2014, om sina första år i livet där hans mamma gjort allt hon kunde för att ge honom ett så pass bra liv som möjligt efter att hon lämnat hemlandet Komorerna för ett liv i Frankrike.

– Hon flyttade till Frankrike för att kunna skapa ett bättre liv men kom till ett nytt land, hade inget jobb och dessutom en liten son med sig. Hon kämpade för att kunna ge mig ett så bra liv som möjligt. Jag minns det inte själv men mamma har berättat att när jag var väldigt liten så var hon tvungen att sova på gatan med mig eftersom vi inte hade något annat. Och vi hade ingen mat, säger han till Kvällsposten.

När Bachirou antogs till PSG:s akademi som 14-åring började livet vända till det bättre för familjen Bachirou. Som 15-åring började mittfältaren få lön från PSG och sedan dess har han hjälpt till att försörja sin familj.

Det som finns kvar av den i mamma och sina tre yngre syskon.

Sin pappa träffade han aldrig.

– Jag har aldrig träffat honom. Om jag ska vara ärlig är det inget jag saknar. Jag växte upp med min mamma. Hon gav mig all den kärlek jag behövde. Min pappa är tydligen död nu, säger han.