Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backar öppnar till lovet

Det ser ut att bli Vemdalsskalet som vinner kriget om vilken skidanläggning som blir först med att öppna för utförsåkning i Härjedalen. Redan på fredag öppnar en nedfart. Men andra anläggningar är inte långt efter.

Sedan en knapp vecka har snökanonerna gått på Vemdalsskalet och på fredag öppnar nedfarten Turisten.

– Ungefär halva bredden av backen öppnas och vi bjuder på åkningen hela höstlovet, säger sportchefen Palle Andersson.

Ramundberget öppnar dagen efter, på lördagen.

– Det blir halva slalombacken och det klarar vi även om det blir plusgrader några dagar, säger Ramundbergets VD Anders Östring.

– Många väljer att resa någonstans på höstlovet och mot slutet av nästa vecka har vi omkring 600 bokningar, säger han.

Ramundberget har också byggt en ny fyrstolslift från dalen till toppen av backen, men den öppnar inte förrän till jul. Liften är en investering på 35 miljoner kronor och har en kapacitet på 2000 åkare i timmen.

– Det blir mindre lift och mer skidåkning för våra besökare, säger Anders Östring.

Även Tänndalen öppnar en halv kilometer av huvudbacken Headstråket på lördag enligt Richard Palmgren, anläggningschef. Backen håller öppet hela höstlovet och sen på helgerna fram till december.

– Vi har ett nytt snökanonsystem för i år som vi kört för fullt tryck i två dygn och nu har vi tillräckligt för att öppna, säger han.