Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backe sjukhus i konkurs

Millimind No 1, ägare av Backe sjukhus, har gått i konkurs. Det beslutade Malmö tingsrätt i dag.

– Nu kan jag få pengar från den statliga lönegarantin, säger en anställd som inte har fått betalt på flera månader.

Strömsunds kommun har ett äldreboende på Backe sjukhus och Jämtlands läns landsting har en hälsocentral i lokalerna. Det bolag som äger fastigheten Millimind No 1 AB, har stora ekonomiska problem. Problemen är så omfattande att bolaget inte har kunnat betala ut löner till anställda, och kommunen har under vissa perioder inte fått betalt för vatten, avlopp och renhållning.

Enligt Kronofogden har Millimind No 1 skulder på ungefär 1,8 miljoner kronor. Det handlar bland annat om skatteskulder och skulder till företag.

En konkursansökan skickades in av en anställd på bolaget som inte har fått lön sedan juli månad. Men bolaget skickade även in egen konkursansökan, och nu står det klart att Millimind No 1 har försatts i konkurs.

Det gör att de anställda som inte har fått lön kan få pengar från den statliga lönegarantin.

– Det känns väldigt bra. Mina axlar blev plötsligt mycket lättare, säger en av de anställda.

Strömsunds kommun och Jämtlands läns landsting tror inte att konkursen i nuläget kommer att påverka deras verksamhet i fastigheten.


Ny ägare till Backe sjukhus