Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backeseger i distriktsderby

Backe knäckte Krokom i ett jämnt distriktsderby i innebandyns herrtvåan, ÖIK nollade serietvåan i J20 elit och Järpen tog efterlängtad första seger i hockeytvåan.

Innebandy, herrtvåan

Krokom–Vattjom 13–6 (4–1, 3–2, 6–3)

Mål, Krokom: Tommy Nordbakk 2, Daniel Uhlander 2, Simon Lundgren 2, Andreas Fahlén 2, Markus Sjögren 2, Boris Wågström, Johan Larsson, Joel Hedman.

Krokom–Backe 4–7 (2–2, 1–2, 1–3)

Mål, Krokom: Tommy Nordbakk 3, Simon Lundgren. Backe: John Berglund 2, Kenny Sjödin 2, Petter Gjersvold, Kim Berggren, Philip Holmgren.

Krokom matchade dubbelt i helgen. Inledde i lördags med att knäcka bottenlaget Vattjom med klara 13–6. Men utan att imponera.

– Det var ingen av våra bättre matcher. Stundtals spelar vi bra, men vi har även stunder då vi är mindre bra. Men det blev tre säkra poäng och det är jag glad för, säger tränaren Patrik Hemå som skickade extra beröm till 15-årige Simon Lundgren, som gjorde två mål och låg bakom mycket i Krokoms spel.

På söndagen väntade säsongens första distriktsderby när Backe gästade Krokom. En jämn tillställning med likaläge eller uddamålsledning ända in i slutet.

– Vi började defensivt och satsade på snabba spelvändningar och det funkade bra fram till tredje. Men när de fick in 5–4 var vi tvungen att chansa lite mer, säger Patrik Hemå som fick se Backe sätta två mål i tom kasse 7–4 sista minuten till när Krokom satsade på att ta ut målvakten.

Påverkade det att ni hade en match i benen från lördagen?

– Kanske för en del spelare, men det var inte därför vi förlorade. Vi hade inte marginalerna på vår sida, säger Patrik Hemå.

Extra plus i Krokom till Andreas Fahlén och till 39-årige målvakten Jan Söderqvist i Backe.

– Han släpper väldigt lite returer, berömmer Hemå.

Ishockey, herrtvåan

Järpen–Kovland 6–3 (1–1, 4–1, 1–1)

Mål, Järpen: Mattias Nilsson 4, Juha Hiltunen, Mikael Wahlberg.

I bottenmötet med Kovland kom Järpens efterlängtade första seger för säsongen.

– Den var riktigt skön! konstaterade ledaren Benny Ljungdahl.

I andra perioden lossnade målskyttet för Järpen och framför allt fyramålsskyttet Mattias Nilsson. Men segerreceptet var stabilitet bakåt och en storspelande Joni Hiltunen i målet. Skottsiffrorna skrevs till 30–56 i Kovlandsfavör.

– Men det speglade inte matchen. Det var jämnt, tyckte Benny Ljungdahl som lyfte fram kämpainsatsen av den extremt tunna truppen.

Järpen öppnade med elva spelare och tappade dessutom en tidigt på grund av skada och fick spela på tio.

– Nu är vi på gång, så Nälden får se upp på fredag, säger Benny Ljungdahl.

Ishockey, J20 elit

Björklöven–Östersunds IK 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)

Mål: Edwin Mann, Nils Lassila, David Kamrup, Matthias Sundeqvist. Skott: 30–22.

Vännäs–Östersunds IK 2–5 (0–0, 2–2, 0–3)

Mål, ÖIK: Per Eriksson 2, Emil Carlstedt, Kristian Söder, Matthias Sundeqvist. Skott: 26–29.

En härlig dubbelseger för ÖIK som haft en motig säsongsöppning med endast en förlängningsvinst innan. Framför allt lördagens seger mot Björklöven smakade extra gott efter den snöpliga förlusten 2–3 i premiären efter mål i slutsekunden av Umeålaget.

Nu nollade ÖIK serietvåan Björklöven, som endast hade en förlust innan. Extra beröm där förstås till målvakten Viktor Pettersson som motade alla 30 skotten.

Söndagsmatchen mot Vännäs var jämn ända in i tredje där ÖIK tog greppet om segern med powerplay-mål till ledning 4–2 med sju minuter kvar. 5–2 sattes i tom kasse med 14 sekunder kvar.

Ishockey, J18 elit

Timrå–Östersunds IK 4–2 (1–1, 3–1, 0–0)

Mål, ÖIK: Fredrik Strömgren, Daniel Norrman. Skott: 45–17.

ÖIK tog ledningen dubbelt upp, först med 1–0 och sedan 2–1 i början av andra. Men tappade greppet snabbt då Timrå vände med tre snabba mål.

– Vid 2–1 blev vi lite övermodiga och Timrå ökade tempot lite, säger ÖIK-tränaren Kalle Björklund.

I underläge 2–4 i sista perioden hade ändå ÖIK lägen att jobba sig tillbaka i matchen.

– I powerplay mitt i perioden hade vi bra läge och mål där hade allt kunnat hända, säger Kalle Björklund.

Bäst i ÖIK var Calle Själin och en extra skopa beröm även till Carl Hjälm i målet, som stoppade 41 skott.

– 15 skott var väl mitt i magen, men visst de var mest i vår zon och vi kom i farliga kontringar, summerar Kalle Björklund.