Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backklippa kliver rakt in i laget idag

Backklippan Erik Rosén, Skövde, förstärker ÖIK inför kvalspelet. Han är en snabb och skridskoskicklig försvarare som varit Skövdes bäste spelare i vinter.

Skövde spelade sin sista match i torsdags. På fredagen slutfördes spelarövergången som i förstone varar till 15 maj.

Med tre långtidsskadade försvarsspelare har jakten efter förstärkningar på backsidan intensifierats från Östersunds IK:s sida. Senast i raden av icke spelbara försvarare är Simon Bergsten, som ådrog sig en hjärnskakning i mötet med Brunflo. Han tvingas vila, minst en vecka till att börja med.

– Sedan tidigare har vi Joel Asp och Erik Näslund på sjuklistan. Därför är det viktigt att vi nu får in en förstärkning, säger sportchef Markus Åkerblom.

Erik Rosén är en 26-årig back som fostrats i Huddinge och sen spelat i både Väsby, Frankrike, norska Rosenborg, Vita Hästen och nu i Skövde.

Säsongen som gått har han spelat bra, men för Skövde har det varit tungt – laget blev jumbo i söderettan. Men efter sista matchen i torsdags utsåg Skövdes fanclub Rebellerna just Erik Rosén till föreningens bäste spelare.

Det är med andra ord en rutinerad herre som redan i dag flyger norrut till Ö-vik och direktansluter till sitt nya lag inför matchen i eftermiddag. Han går in i laget direkt på backplats.

– Erik Rosén vet vad det här handlar om. Han har kvalspelat ett par gånger tidigare. En perfekt spelartyp för vår del. Dessutom är han med sina 26 år en rutinerad herre, vilket också kan behövas i vår annars väldigt unga trupp, säger Markus Åkerblom.

Någon fler back kommer ÖIK inte att värva inför nästa veckas play-off-spel, däremot tittar klubben fortfarande på en möjlig forwardsförstärkning.