Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backman bäst i Bruksvallarna

Jörgen Backman, Team Walles, var på ett strålande åkhumör när tredje SM-kvalet i skotercross avgjordes i Bruksvallarna.

Annons

– Fasen, vad skönt. Det här satt fint och nu är det bara att ladda till SM-finalen, sa en glad Jörgen Backman efter målgång.

Då kunde han pusta ut efter att vunnit alla sina tre heat i Pro Stock. Men en värkande rygg höll på att förstöra dagen för den rutinerade Team Walles föraren som haft oflyt med skador de senaste åren.

– Men när man väl sitter på skotern har man inte tid att tänka på att man har ont.

klassen blev även dagen bästa och hemmapubliken jublade när det visade sig det var Jörgen och klubbkompisen Johan Eriksson som slogs om förstaplatsen. ”Jögge” hängde inte med i starten och låg på en femteplats efter startböjen. Efter det blev det åka av. Han formligen flög förbi konkurrenterna redan på första varvet och lade sig som tvåa efter just Eriksson. När Johan Eriksson gjorde en miss och tappade fart smet Jörgen Backman förbi.

– Jag klantade till det. Men han åkte fort idag och var värd segern. Jag är en glad tvåa, sa Johan Eriksson.

Pontus Engström, ÖSSK, åkte in som trea, 12 sekunder efter Backman.

I Pro Open var Östersunds Marcus Evensson klockren i sina två kvalheat. Inte en miss och allt var dukat för en seger även i finalen.

– Kval är kval. Det är en helt annan sak att köra final. Men det är kul att få åka på en bra bana. Det är så här en skotercrosstävling ska arrangeras. Bra med snö, riktigt gropigt och många spårval, sa Marcus innan finalen.

Där fick snabbe Adam Renheim, Lima MS, en kanonstart. Han tog ledningen tämligen omgående och släppte den inte. Marcus Evensson i mål som tvåa och Johan Dahlgren, Team Walles, in som trea.