Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäddat för dramatik i Ragunda

Det är upplagt för en het valrörelse i Ragunda. Nuvarande oppositionsrådet Bo Bergström (AfR) har nu öppet förklarat att han är beredd att bli nytt kommunalråd om väljarna vill det i höstens val.

Det var på en direkt fråga från Jim Salomonsson (S) vid fullmäktigemötet på onsdagskvällen som Bo Bergström gav sitt besked.

Frågan om hans kandidatur var också den första han fick sedan han som nytt oppositionsråd getts yttranderätt i fullmäktige.

– Beroende på valutgången och om partiet vill är jag beredd att ställa upp som kommunalråd, svarade Bo Bergström.

Lika klart och tydligt kom dock inte svaret på följdfrågan från Peter Wiklander (S) om vilken gemensam politisk värdegrund Bo Bergströms parti Allians för Ragunda har.

– Det beror ju på vilka frågor det handlar om, svarade Bergström.

– Värdegrunden är i min värld att alla människor har lika värde, kompletterade Anita Dorn (AfR) det svaret.

Att Bo Bergström nu tydligt utmanar sittande kommunalrådet Terese Bengard (S) spetsar till ordväxlingarna och det politiska klimatet så här några månader till valet.

Det märktes med all önskvärd tydlighet vid fullmäktigemötet där Bo Bergström inte ansåg sig ha fått fritt spelrum.

– Jag är mycket irriterad. Man försöker på alla vis att stoppa mig. Så här får det inte gå till, dundrade han efter mötets slut.