Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både bofasta och turister behöver vård

Både S och M har nu munhuggits i tidningen den senaste tiden om den filial till hälsocentral som landstinget startat på Vemdalsskalet.

Annons

Härjedalen, lika stort som Skåne till ytan men med färre än en person per kvadratkilometer behöver vård i hela landskapet.

Det går inte att inte bortse från att turismen är och kommer att vara en av Härjedalens viktigaste näringsgrenar och därför använda den till att skapa inkomster i vår gemensamma kassa.

Både bofasta och turister behöver en trygg och nära vård! Att nedgradera våra besökare, som Christer Siwertsson (M) gjorde, till "förkylda turister" tar jag starkt avstånd från.

Vi tycker det är bra att hälsovalet skapar en utveckling i primärvården. För första gången på väldigt länge är det nystart, inte nedstängning, som är aktuellt.

Lagen om valfrihetssystem bidrar till en närmare vård i hela Jämtlands län. Det kan man som centerpartist vara stolt över!

Jag vill även bejaka att landstinget försöker tänka som entreprenör med fokus också på intäkts- och utvecklingsmöjligheter. Men ett krav är att det sker på schysta och rättvisa villkor mot de privata vårdgivarna.

Elin Lemon (C) kandidat till landsting/region, Herrö/Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel