Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både bu och bä för ÖJK Thaiboxning på Kings Cup i Falun

I fredags åkte 6 fighters med ledarteam till Falun och lördagens Kings Cup i Thaiboxning. Östersunds Jeet Kune Do Klubb med ett lag beståendes av Magnus Olsson, Michael Von Sneidern, Qais Big, Hatim Lmdeheb, Mattias Karlsson och Javad Jafari.

Det var ett positivt gäng med förväntningar som anlände till Falun sent på fredagskvällen för att i god tid kunna ladda upp på plats. Lördagens tävlingar började härligt för ÖJK med Hatim Lmdeheb som ledde sin match hela vägen och bjöd på underhållande fighting mot Southside Muaythais (Huddinge) Bardia Golzari klassen -61kg D. Men nu inträffade det första bakslaget. Med endast 30 sekunder kvar av matchen tvingades Hatim att bryta sim match på grund av att en gammal axelskada gjorde sig till känna och därmed även förlust.

Dock kom ÖJK tillbaka snabbt igen med seger för Javad Jafari mot Dalarnas Muaythai Klubbs Richard Dybeck i D-klass, -55kg med 2-1 i domarsiffror. Bara någon timme senare var det åter dags för Javad att äntra ringen. Denna gång mot Arvika Boxing Camps Nils Olsson. Här fick Javad dock se sig besegrad med enhälliga 3-0 i domarsiffror. Det var inget att snacka om i den förlusten. Värmlänningen var helt enkelt nivån bättre.

Näste man upp i ringen var en av tre debutanter i ÖJK-truppen. Mattias Karlsson fick ta sig an Dalarna Muaythai Klubbs Raid Ibrahim och gjorde processen kort. Redan 20 sekunder in i matchen stod Mattias som vinnare efter att han efter en serie raka slag fick in ett slag som gav ett cut på motståndarens underläpp som inte ville sluta blöda. 

Resten av dagen gick i motvind för ÖJKs adepter. Magnus Olsson fick bryta på grund av medicinska orsaker och Qais Big samt Michael Von Sneidern fick se sig besegrade i sina debuter. Ingen av dem kom upp i sin normala kapacitet och det var ett gäng väldigt missnöjda fighters efteråt som dock fick energi till att träna än hårdare och bättre.