Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både Halfvarsson och Hellner vidare i sprinten i Tour de Ski

När Tour de Ski körde igång på lördagen inleddes det med sprinttävling. Från damerna var det bara en av sex som lyckades kvalificera sig. Bland de svenska herrarna lyckades två åkare ta sig vidare, där Calle Halfvarsson var bäst placerad av svenskarna.

Sprinttävlingen i Lenzerheide på lördagen kantades av snöoväder. För damerna blev det svårt, där bara Jennie Öberg tog sig vidare från kvalet och övriga fem svenskor fick packa i hop för dagen.

Bättre gick det för de svenska herrarna, där sexåkare deltog i sprintkvalet. Av de sex gick två vidare, där Calle Halfvarsson placerade sig på plats tolv och blev bäst bland svenskarna. Även Marcus Hellner tog sig vidare då han placerade sig på plats 22.

Bland de utslagna fanns Oskar Svensson på plats 43, Gustav Eriksson på plats 50 och i botten på plats 91 och 93 fanns Jens Burman och Daniel Rickardsson, där Rickardsson var näst sämst bland de som gick i mål.

Bäst av alla i kvalet var ryske Sergej Ustiugov.

Kvartsfinalerna från Lenzerheide drar igång vid 13.00.

Läs också: Halfvarsson förbereder sig för OS – med hälsning till Leksand: "Hoppas ni tar i lika hårt som jag"

Läs också: Haag utslagen redan i sprintkvalet i Tour de Ski – bara en svenska vidare

För Plus-kunder: Pallplatserna försvann för Calle och Stina i finalen: "Miljoner saker som skiljer"

Gilla Skidpuls på Facebook