Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både Sundsvall och ÖFK för Ek och Bergman

Match för ÖFK i söndags. Byte till GIF Sundsvall i onsdags. Ny match för ÖFK i morgon i Stockholm. Och troligen byte till ”Giffarna” igen på tisdag.
Kristian Ek och Robin Bergman får verkligen känna av hur det är att vara lånespelare.

De båda Sundsvallsspelarna har på kort tid blivit tillbakakallade tiil Sören Åkebys lag.

Först i 1–0-segern i cupen mot Kalmar.

Sedan i 2–4-förlusten borta mot Mjällby, där Robin Bergman fick hoppa in i 81:a minuten.

– Ja, det har varit en del resande. ”Giffarna” har haft mycket skador, berättar Kristian, som i morgon gör sig redo för bortamatch med ÖFK mot Arameiska-Syrianska.

Kristian har inget emot att fortsätta mixa mellan ÖFK och Sundsvall, men säger också.

– Målet är att spela sig in i Sundsvall.

– Nä, det berodde på att vi hade många skador. Nu är alla tillbaka så konkurrensen är i stort sett densamma. Därför är det mycket bra att jag får spela matcher med ÖFK.

– Det är spännande och jag behöver lite andra kvaliteter där, till exempel vara vän med bollen. Men jag räknar ändå mittback som min bästa position.

ÖFK:s andretränare Niklas Dahlström gissar att Kristian EK får fortsätta som defensiv mittfältare mot Arameiska-Syrianska.

– Det kan bli så. Kristian är klok och har varit nästan vår bästa spelare i de två matcher han spelat. Det är inte det optimala att pendla så här mellan lagen, men ”Giffarna” har bollen.

finns nu i Sundsvall, där de i morgon blir upphämtade av ÖFK-bussen. På vägen hem släpps de av i Sundsvall, för att förbereda sig till ”Giffarnas” bortamöte med Ängelholm på tisdag.

”Kalle” Björklund och ”Dala” var i går inte helt säker på om det skulle bli en eller två defensiva mittfältare i morgon.

– Det beror på vilka vi möter.

– Ja, vi möter så pass bra lag. Man måste vara noggrann och undersöka. I morgon måste vi kanske spela ännu mer enkelt om planen inte är så bra.

1–1 mot Enköping har i alla fall gett lite arbetsro för ÖFK.

– Absolut. Väldigt viktigt att få en poäng mot ett bra lag. Det har betytt jättemycket för laget.

– Positionsspelet och spelet utan boll. Vi har inte råd att tappa i positionerna. Vi får hoppas att han förbättrar sig där, säger Niklas Dahlström.