Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badhuset provar att ha öppet på lovet

Nu går det att bada varje dag under novemberlovet. Om det visar sig att många barn uppskattar initiativet kan det bli förlängda öppentider även i fortsättningen.

Vanligtvis har badhuset öppet tre kvällar i veckan. Men under alla skollov brukar dörren till det populära badhuset hållas stängt. Detta gillas inte av alla. I ett medborgarförslag undrade en förälder om inte badhuset kan ha öppet under sommarlovet. Men politikerna sa nej eftersom man brukar tömma bassängen under sommaren för att spara pengar.

Men under de kortare skolloven skulle badhuset kunna hållas öppet om det finns intresse för det. Därför prövar Röjsmohallsföreningen, som driver anläggningen, för första gången att hålla öppet. Dessutom har man förlängt öppentiderna denna period och håller öppet även på tisdag och torsdag mellan 12 till 17.