Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baka Svegspizzan med supersalladen

Här är receptet till Svegs pizza med björnkött, renkött, ost och kantareller.

Annons

Pizzadeg:

1/4 paket jäst

1 dl ljummet vatten

2 1/2-3 dl vetemjöl

2 msk olivolja

Tomatsås:

300 g färska tomater

1 st rödlök

1 klyfta(or) vitlök

1 tsk socker

2 msk olivolja

1 tsk vit balsamvinäger

Fyllning:

50 g suovas (lättrökt renkött)

50 g renparma

50 g björnsalami

100 g kantareller

Pizzasallad:

2 dl riven rättika

0,5 dl riven kålrabbi, majrova och kålrot

1 dl rapsolja

2 msk vit balsamvinäger

1/2 tsk salt

1 tsk socker

1 krm mellanmalen svartpeppar

Så lagar du

Pizzadeg:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Arbeta in större delen av mjölet, spara lite till utbakningen. Jäs 20–30 minuter.

Tomatsås:

Skålla tomaterna och finhacka dem. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök tills de har mjuknat. Häll i tomathacket och vita balsamvinägern, sjud på svag värme till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. Finfördela med stavmixer eller i matberedaren. Kyl ner såsen.

Pizza:

Skär suovasen och parman i skivor. Skiva björnsalamin mycket tunt. Baka ut pizzabotten, bred på tomatsåsen. I mitten suovas sedan renparma avsluta sedan ytterst med björnsalami. Riv Utopia ost eller annan ost med hög fetthalt och lägg över. Grädda 12 min i 250 grader. Under tiden stek 100 grader förvällda kantareller eller 4 hg färska knaprigt. Salta och peppra. Lägg kantareller på pizzan. Strö över lättstött rosépeppar och lite salladstimjan.

Pizzasallad:

Lägg rättikan och kålrabbi, majrova och kålrot i en skål. Koka en lag av rapsolja, vit balsamvinäger, salt, socker samt mellanmalen svartpeppar. Häll detta hett över de rivna rotfrukterna. Låt svalna.

Se programmet med Svegslaget här.