Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baka Svegspizzan med supersalladen

Här är receptet till Svegs pizza med björnkött, renkött, ost och kantareller.

Pizzadeg:

1/4 paket jäst

1 dl ljummet vatten

2 1/2-3 dl vetemjöl

2 msk olivolja

Tomatsås:

300 g färska tomater

1 st rödlök

1 klyfta(or) vitlök

1 tsk socker

2 msk olivolja

1 tsk vit balsamvinäger

Fyllning:

50 g suovas (lättrökt renkött)

50 g renparma

50 g björnsalami

100 g kantareller

Pizzasallad:

2 dl riven rättika

0,5 dl riven kålrabbi, majrova och kålrot

1 dl rapsolja

2 msk vit balsamvinäger

1/2 tsk salt

1 tsk socker

1 krm mellanmalen svartpeppar

Så lagar du

Pizzadeg:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Arbeta in större delen av mjölet, spara lite till utbakningen. Jäs 20–30 minuter.

Tomatsås:

Skålla tomaterna och finhacka dem. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök tills de har mjuknat. Häll i tomathacket och vita balsamvinägern, sjud på svag värme till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. Finfördela med stavmixer eller i matberedaren. Kyl ner såsen.

Pizza:

Skär suovasen och parman i skivor. Skiva björnsalamin mycket tunt. Baka ut pizzabotten, bred på tomatsåsen. I mitten suovas sedan renparma avsluta sedan ytterst med björnsalami. Riv Utopia ost eller annan ost med hög fetthalt och lägg över. Grädda 12 min i 250 grader. Under tiden stek 100 grader förvällda kantareller eller 4 hg färska knaprigt. Salta och peppra. Lägg kantareller på pizzan. Strö över lättstött rosépeppar och lite salladstimjan.

Pizzasallad:

Lägg rättikan och kålrabbi, majrova och kålrot i en skål. Koka en lag av rapsolja, vit balsamvinäger, salt, socker samt mellanmalen svartpeppar. Häll detta hett över de rivna rotfrukterna. Låt svalna.

Se programmet med Svegslaget här.