Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakslag för multisporthunden Arthur

Jordbruksverket säger nu nej till multisportaren Mikael Lindnords önskan att få ta hem hunden Arthur till Sverige.

Annons

Anledningen till att Jordbruksverket nu plötslig ändrat sig är tydligen det sår som den multisportande hunden har på ryggen.

Mikael Lindnord befinner sig hos veterinär i Quito med förhoppningen att veterinären skall kunna intyga att såret är tillräckligt läkt för en resa till Sverige.

– Vår förhoppning är att veterinären där säger att det är okey. Då hoppas vi att jordbruksverket lyssnar på det, säger Helena Lindnord.

– Tidigare har ju rabiesrisken varit det stora hindret. Så man kan ju tycka att ett sår inte skulle betyda så himla mycket, men de måste ju naturligtvis vara noggranna, säger Sara Olsson som hjälper Lindnords med att få hem Hunden till Sverige.

Oavsett hur det går så kommer hunden att behöva sitta i karantän en längre tid. Mikael Lindnord vill dock om möjligt ha med sig hunden när han och resten av team Peak Performance åker hem på torsdag, det är en kamp mot klockan.

Skulle man behöva lämna Arthur i Ecuador så har man dock en plan ¨b¨.

– Massor av vänliga människor har hört av sig, vi har ett par tjejer som gärna tar hand om Arthur om vi tillfälligt måste lämna honom. Då får vi åka tillbaka och hämta honom, för hem ska han, säger Helena Lindnord.