Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakslaget: Fotbollshallen hann stå i fyra dagar – nu ligger den ner

Efter
många uppskjutna försök
att resa den nya fotbollshallen på Älvvallen i Ljusdal stod den till slut där i söndags morse. Men glädjen varade inte länge – nu ligger den platt på marken igen.

Efter att fotbollshallen kommit på plats i söndags jublade fotbollsklubbarna och bygget överöstes av beröm. Slutbesiktningen var planerad till den här veckan och redan till helgen väntades hallen stå klar för spel. Men på onsdagskvällen fick firandet en bitter eftersmak – hallen fick tömmas på luft igen.

Det var under ett arbetspass då delar av isoleringen mellan de två tältdukarna skulle kompletteras på en av kortsidorna som olyckan var framme.

– Under Polarhalls kompletterande isoleringsarbete så lossande delar av isoleringen och hallen behövde därför sänkas, säger projektledare Simon Clemin.

Simon Clemin understryker att någon slutbesiktning inte hunnit göras och att ansvaret därför ligger hos tältleverantören Polarhall.

Nu siktar man på en ny tältresning på lördag där 60-70 frivilliga behövs.

– Det bör röra sig om fyra till fem timmars jobb, säger Simon Clemin.

Slutbesiktningen väntas kunna genomföras nästa vecka.

Artikeln har uppdaterats (15.00).