Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banbrytande insats av Nerpin i Spanien

Frösötjejen och nyblivna proffset Therese Nerpin svarade för en överraskande stark insats i en herrtourtävling i Spanien.

– Äntligen, säger hon efter tiondeplatsen och de första prispengarna.

19-åringen har bestämt sig för att göra en kraftfull satsning i år, med målet att kunna börja försörja sig som golfspelare.

Sedan två veckor befinner sig Therese i Spanien där hon under tre veckor ska tävla på en herrtour. Synnerligen tufft alltså, speciellt som en del av motståndet har meriter från Europatouren.

– Jag tänker inte så mycket på att det är killar jag möter, berättar hon.

Tävlingarna går strax utanför Alicante. Hittills har det handlat om två tvådagars- och en endagstävling.

Hur är vädret i Spanien?

– Det är vinter här, men för oss är det som svensk sommar.

Efter att ha "spelat in sig" under de två inledanden tävlingarna, slog Therese till på måndagen. Hon gick på en 70-runda (två under par), vilket gav en hedrande tiondeplats.

Framför sig hade hon nio herrar, varav fyra engelsmän. Segrande Matt Haines, England, hade 63 slag.

– Jag är så nöjd och lycklig, framför allt över att jag fick spelat att fungera. Jag fick dessutom ta emot mina första prispengar som proffs och bara det är fantastiskt, säger hon.

Nerpin, som till vardags spelar för Storsjöbygden, var framför allt nöjd med att komma topp-10 i en tävling där motståndet var enbart herrar.

– Det är stort för mig. Jag känner att det kommer att bli ett bra år, säger hon.

En faktor bakom hennes framgång är tränaren, Geoff Loughrey. En annan hennes egna inställning.

– Jag tränar och ligger i hela tiden. Jag vill mycket.

Den närmaste framtiden handlar om ytterligare en tävling i Spanien. Sedan bär det hem till Frösön. Därefter vidtar ett antal Nordea tour-tävlingar i södra Sverige, samt även internationella damtourer (Access series) utomlands.

– Det kommer att bli mycket spel utomlands i år, hälsar Therese.