Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande av ÖBS i division 1-premiären: "Vi fick dem arga"

Östersunds BS bjöd på lovande spel i division 1-premiären mot Järvsö. Trots 1–4 i baken.
– Absolut. En hedersam förlust, säger tränaren Claes Nilsén.

Annons

Närkamp i första halvlek. ÖBS-spelaren Johan Nordin är till höger.

Östersunds BS återfinns i år i division 1 nedre Norrland och får för ovanlighetens skull resa söderut på sina bortamatcher. Premiären spelades dock hemma på Östersund Arena, mot Ljusdals reservlag Järvsö.

Hörna för Järvsö. ÖBS radar upp sig på mållinjen. Gästerna gjorde två av sina mål på hörnor.

– Järvsö är bra och kommer att tillhöra topplagen. Men de kan ha skiftande kvalitet, beroende på hur många spelare som lånas upp till Ljusdals A-lag, berättar Nilsén.

ÖBS-tränaren kallar alltså premiärförlusten för "hedersam". Det kan man förstå med tanke på att senast lagen möttes, för en vecka sedan, vann Järvsö med hela 18–4.

– Nu lyfte vi oss rejält. Vi höll ihop laget bra och var klart mycket bättre i försvarsspelet. De trodde nog att det skulle bli en lätt match, men vi var mycket närmare dem den här gången och det fick dem att bli lite arga.

Premiärmatchen på Östersunds nya bandyarena gick till Hälsingland. Ljusdals farmarlag Järvsö vann med 4–1. Här ser vi nyförvärvet Patrik Eriksson med bollen. Eriksson är tillbaka i ÖBS efter att i fjol ha spelat med Heros.

Claes Nilsén var nöjd med hela laget, men framförallt med inhoppande liberon Mattias Myhr, som var dominant i de bakre leden.

Myhr kommer att behövas eftersom ÖBS fått oturliga skador på två startspelare. Erik Nilsén och Oliver Nilsson gick båda sönder i träningsmatchen mot Järvsö och blir borta i cirka två månader.

Hemmalagets ohan Nordin blir nedtryckt i första halvlek.

– Det är så trist när två av våra unga killar, som verkligen brinner för bandy, blir långtidsskadade. Men förhoppningsvis är de tillbaka i mitten av januari, avslutar Claes Nilsén.

Järvsö var snäppet bättre i matchen och tog sin andra raka seger mot Östersund. Den första kom förra helgen, i en träningsmatch.

Matchfakta

Östersunds BS-Järvsö 1–4 (0–3)

ÖBS: Jan-Örjan Holmbom (straff). Järvsö: Edwin Persson 2, Anders Bomark, Christoffer Nygren.

Hörnor: 7–11.

Utv: ÖBS: 2x10. Järvsö: 2x10.

Mer läsning

Annons