Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bangkok vill bli vänort till Östersund

Den thailändska huvudstaden Bangkok vill bli "sister city" till Östersund. Det framgår av ett brev som skickats till kommunen.

Brevet är skickat från Pipat Lapprattana, som är ordförande för Bangkok Metropolitan Council och är adresserat till Östersunds kommundirektör Bengt Marsh och kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

Enligt brevet startade diskussionerna om ett utbyte under årets Storsjöcupen, då Bangkok Metropolitan Council hade en delegation på besök i Östersund. Under samtal mellan delegationens ledare Kitpon Cherdchookitkul och den tidigare landshövdingen Britt Bohlin ska idén om ett "sister city relationship" ha fötts.

Brevskrivaren Pipat Lapprattana planerar att besöka Östersund i mitten av januari, tillsammans med andra medlemmar av Bangkok Metropolitan Council, för att skriva under ett avtal om ett utbyte mellan de båda kommunerna. De vill också gärna göra en artighetsvisit hos den tidigare landshövdingen, enligt brevet.

Dessutom bjuder Lapprattana in Britt Bohlin, Bengt Marsh, AnnSofie Andersson och andra kommunrepresentanter till Bangkok för ett besök under 2014.

Han skriver också att han hoppas att det thailändska besöket ska öka de vänskapliga relationerna och ge thailändarna värdefulla erfarenheter från Östersunds kommun samt möjligheter till de ytterligare kontakter som behövs för ett samarbete.

Brevet ska behandlas av kommunstyrelsen i Östersund.